11.
A car travels at the speed of 85 km/hr and reaches its destination in 5hours. What is the distance covered by the car?
• A.
425 km
• C.
325 km
• B.
485 km
• D.
450 km
• Report
Explanation :
 Required distance = Speed x time = 85 x 5 = 425 km
Report
 Name Email
12.
Two trains traveling in opposite direction start from a station at the same time with the speeds of 40 kmph and 120 kmph respectively. Find the distance between them after 15 minutes.
• A.
20 km
• C.
40 km
• B.
60 km
• D.
25 km
• Report
Explanation :
Relative speed = 40 + 120 = 160 kmph =
 160 60
kmph
Distance covered in 15 minutes =
 160 x 15 60
=
 16 x 15 6
= 40 km
Report
 Name Email
13.
In a race of 1 km, A beats by 1 minute, while B beats C by 40 seconds. If A beats C by 500 metres, What is the speed of C?
• A.
18 kmph
• C.
24 kmph
• B.
20 kmph
• D.
36 kmph
• Report
Explanation :
A beats C by 60 + 40 = 100 sec. or 500 metres

Speed of C =

 500 100
= 5 m/sec = 18 km/hr
Report
 Name Email
14.
Ram started from his house and walked 2 km North, then 3 km West and finally 6 km South. How far is he from his house?
• A.
11 km
• C.
7 m
• B.
4 km
• D.
5 km
• Report
Explanation :
Let A -> starting point
DE = 4 km, AE = 3 km
AD = DE2 + AE2  = 9 + 16 = 25   = 5 km
Report
 Name Email
15.
Lamp posts are placed 30 meters apart along a road. How long will a car traveling at 45 km/hr take to pass 6 lamp posts, not counting the first of them?
• A.
13 seconds
• C.
10 seconds
• B.
11 seconds
• D.
12 seconds